2011. szeptember 13., kedd

Szijjártó: Senkinek nem érdeke a bankrendszer összeomlása + videó


A Fidesz-frakció javaslata az, hogy az adósok rögzített árfolyamon - svájci frank esetében 180, euróhitel esetében pedig 250 forintos árfolyamon - fizethessék vissza egy összegben hitelüket – mondta a miniszterelnök szóvivője a Duna TV műsorában a Heti Hírmondóban.


Akciótervet jelent be a miniszterelnök hétfőn a Parlamentben. Ennek célja az euróválság magyarországi hatásainak kivédése és a legnehezebb helyzetű devizahiteles családok megsegítése. Minderről a miniszterelnök szóvivője tájékoztatta az újságírókat a vasárnapi kormányülés szünetében. A tanácskozás egyik fő témája a Fidesz frakció pénteki javaslata volt. Ez alapján a devizahitelesek egy összegben, rögzített árfolyamon törleszthetnék adósságukat.

A Fidesz-frakció javaslata az, hogy az adósok rögzített árfolyamon - svájci frank esetében 180, euróhitel esetében pedig 250 forintos árfolyamon - fizethessék vissza egy összegben hitelüket – mondta a miniszterelnök szóvivője.

Szijjártó Péter a Duna Tv Heti hírmondó című műsorában

Szijjártó Péter a műsorban kiemelte, hogy a kormány ki fog dolgozni egy olyan javaslatot, amely három ismérvnek fog megfelelni: erkölcsileg helytálló lesz, pénzügyileg tartható megoldást kínál, valamint jogilag korrekt megoldás lesz.

A miniszterelnök szóvivője a műsorban elmondta, hogy a végleges előterjesztést a nemzetgazdasági tárca készíti majd el. Hozzátette: „a kormány végül egy olyan javaslatot fog letenni a parlament asztalára, amely pénzügyileg tartható és elviselhető terheket jelent majd mindenki számára”.

Szijjártó hangsúlyozta: „senkinek nem érdeke, hogy bármely országban a bankrendszer komoly károkat szenvedjen, vagy az összeomlás szélére sodródjon”. "Jó lenne, ha a vészharangokat kongatók is higgadtságot tanúsítanának” – mondta a szóvivő.

Szijjártó Péter a műsorban elmondta, hogy az ország kiszolgáltatottságát az okozza, hogy külső pénzügyi függésben vagyunk. A részletekről kifejtette, hogy a függésnek két oka van, az egyik az államadósság, míg a másik a devizaalapú adósságok magas aránya. Hozzátette: ha ezeken javítunk, akkor ez az ország erősödéséhez kell, hogy vezessen.

(hirado.hu)




Nincsenek megjegyzések: