2011. szeptember 28., szerda

"Az ellenzéki pártok egy hazug és képmutató rendszert támogatnak" + videó

A keddi frakcióülésen a Fidesz képviselőcsoportja támogatta Lázár Jánost abban, hogy szerdán egy új szabályozási javaslattal éljen a képviselők jövedelmének ügyében, és ezt a javaslatát eljuttassa az alkotmányügyi bizottsághoz – jelentette ki Ágh Péter szerdai sajtótájékoztatóján. Az országgyűlési képviselő az ellenzékről szólva leszögezte azt is: a témával kapcsolatban eddig csak „hajmeresztő és demagóg dolgokat” hallhattak tőlük.

Ágh Péter emlékeztetett arra, hogy a Lázár János egy új javaslatot fogalmazott meg annak érdekében, hogy átláthatóvá, egyértelművé és egyszerűbbé tegye a képviselői javadalmazások rendszerét. A jelenlegi rendszer az elmúlt húsz évben folyamatos problémát jelentett, a rendszerváltás óta nem született megnyugtató válasz - szögezte le az országgyűlési képviselő.




Ágh Péter sajtótájékoztatója

A politikus beszámolt arról is, hogy a keddi frakcióülésen a Fidesz képviselőcsoportja támogatta Lázár Jánost abban, hogy szerdán egy új szabályozási javaslattal éljen a képviselők jövedelmének ügyében, és ezt a javaslatát eljuttassa az alkotmányügyi bizottsághoz. Emellett természetesen várjuk az ellenzéki pártok véleményét is – hangsúlyozta Ágh Péter. Hozzátette: „eddig csak hajmeresztő, demagóg dolgokat hallhattunk tőlük”.


Ma az ellenzéki pártok szerint az eddigi rendszer jó úgy, ahogy van – jelentette ki a képviselő. Felhívta a figyelmet arra, hogy az MSZP elhallgatják a témát, a Jobbik „csak az úgynevezett álláshalmozással foglalkozik, noha 2014-től drasztikusan csökkentettük a parlamenti képviselők létszámát, és a parlamenti képviselők nem lehetnek polgármesterek”. Az a párt, amely rendre a politika és a közélet átláthatósága mellett emelt szót, mára jól látszik, hogy belevénült a szerepébe – szögezte le az LMP-vel összefüggésben.

Úgy fogalmazott, az ellenzéki pártok egy hazug és képmutató rendszert támogatnak.


Lázár János javaslata egy transzparens és igazságos rendszer kialakítását célozza – húzta alá. Mint mondta, a frakcióvezető benyújtja a javaslatot a Parlamentnek, ha azt a képviselők támogatják, akkor már októberben döntés születhet, és az új rendszer pedig jövő év szeptemberétől életbe léphet.

Ágh Péter beszámolt arról is, hogy szükség van a pártfinanszírozási rendszer átalakítására is, amely szabályozza majd a kampányfinanszírozás módját is. Ennek a törvénynek is meg kell születni decemberig – tette hozzá.

(fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: