2011. szeptember 5., hétfő

Bayer Zsolt: Fehérfoszfor 2009. január 30.

Bayer Zsolt: Fehérfoszfor

2009. január 30.


Bayer Zsolt ismét a gázai övezeti hadműveleteket kommentálja – és természetesen megint „a zsidók” kárára téved (értsd: csúsztat és rágalmaz).


„Izrael elismerte, hogy a gázai emberirtás során úgynevezett fehérfoszforos bombákat vetett be.”

A nemzetközi humanitárius szerződések értelmében lakosság ellen nem vethető be a fehérfoszfor, de álcázás céljából igen. Izrael utóbbit nem tagadta, az előbbit határozottan cáfolta. Ezt emberirtásnak nevezni nem más, mint gyűlölködő előítélet.


„Tisztességes ember (…) a palesztinokkal szolidáris, velük érez együtt, velük vállal közösséget.”

A fentiek után ez az állítás nem meglepő, noha az újságírói tárgyilagosságtól roppant távol áll.


„Izrael (…) háborús bűnt követett el. Bűnét pedig beismerte. Majd mindjárt a beismerés után Ehud Olmert izraeli miniszterelnök bejelentette, hogy Izrael megvédi a gázai akcióban részt vevő minden katonáját. A nevüket nem adja ki, s hiába indulnak szerte a világon perek százai (?) az újabb (?) izraeli népirtás és háborús bűncselekmények elkövetése miatt, Izrael soha nem fogja kiadni egyetlen katonáját, tehát egyetlen bűnelkövetőjét sem.”

Bayer nyíltan azt állítja, hogy minden izraeli katona háborús bűnös.


„Izrael természetesen hősként tiszteli és ünnepli a gázai mészárosokat. Pedig, lássuk be, túl nagy hősiességre nem volt szüksége a világ egyik legerősebb hadseregének ahhoz, hogy legázolja a védtelen arab asszonyokat, véneket és gyerekeket.”

Bayer egy szóval sem említi, hogy Izrael nem asszonyok és gyerekek, hanem fegyveresek ellen háborúzott. Pontosítsunk tehát. Prekoncepciójához egyáltalán nincs szüksége tényekre.

(Magyar Hírlap.hu)

Nincsenek megjegyzések: