2011. szeptember 5., hétfő

Bayer Zsolt:Szabadságharc Rosenberg ellen


2010. július 20.

A magyar kormány szabadságharcát vívja Rosenbergék ellen – ez a szélsőpolgári (©Seres László) Magyar Hírlap publicistájának üzenete, abból az alkalomból, hogy az IMF küldöttsége – élén Christoph Rosenberggel –megállapodás nélkül utazott el Budapestről. (Bayer Zsolt: Rosenbergék. 2010 július 20.)


S mert Rosenbergék így gondolják, hát legfeljebb megzsarolják a szabadságharcot vívó kormányt. Legfeljebb majd 300 forint fölé kúszik az euró árfolyama – és a hazai ellenségek már előre dörzsölik a tenyerüket emiatt.
Mert ellenség az MSZP is, és mindaz, ami körülötte vegetál.
Ők tették tönkre az országot még 2002 utáni felelőtlenségükkel, ők vették fel az újabb és újabb hiteleket, ők indították be ismét az adósságspirált – és most azt van pofájuk nyilatkozni, hogy Orbán ne veszélyeztesse a forintot meg a magyarokat. És természetesen Rosenbergéknek szurkolnak.

(Magyar Hírlap.hu)

A szerző a száz évvel ezelőtti uzsora szörnyűségeivel indít (vajon kik voltak akkor az uzsorások?), majd egyhamar eljut az IMF-hez és az EU-hoz. Külföldieket kiszolgáló, országrontó szocialista kormány versus szabadságharcot vívó nemzeti kormány. Az országot kiszipolyozó bankok és nyolcmilliós fizetést húzó bankvezér. És persze az idegen diktátorokat megtestesítő Rosenberg, akinek neve – a biztonság kedvéért – hétszer szerepel a rövid írásban. Klasszikus szélsőjobboldali világkép.

A cikkből egyvalami világosan kiderül: a magyar kormány nem annyira a bankok ellen vívja szabadságharcát – inkább a szélsőjobbal vív küzdelmet a honi szavazótábor e szegmenséért. Jelenleg igen jók az esélyei: ha egy Rosenberg nevű bankárt tesz meg fő ellenségnek, azt a szélsőjobboldali választóközönség egészen biztosan hálásan fogadja.

Nincsenek megjegyzések: