2012. január 26., csütörtök

Varga: Törvénymódosítások kellenek, rendkívüli ülés nem


Szinte minden témában történt előrelépés Orbán Viktor kormányfő keddi brüsszeli tárgyalásain - mondta a 180 percben Varga Mihály.

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár kijelentette: törvénymódosításokra szükség lesz, ezek azonban nem olyan súlyúak, hogy rendkívüli ülésre kelljen összehívni az Országgyűlést. A miniszterelnök szerda reggel tájékoztatja a brüsszeli megbeszélésekről a parlamenti pártok képviselőit.

A vitatott jogszabályok közül a legkönnyebben az adatvédelmi biztost érintő oldható meg, a feladat mindkét fél szerint az adatavédelmi hivatal függetlenségének megerősítése.

A bírák nyugdíjazásának ügye már bonyolultabbnak látszik, de a kormányzat ebben a kérdésben is lát lehetőséget olyan módosításra, amely megfelel az Európai Uniónak.

A jegybankkal kapcsolatban a magyar fél abban nem enged, hogy a Magyar Nemzeti Bank elnökének esküt kelljen tenni az alkotmányra és a jegybankelnök fizetése sem lehet több 2 millió forintnál - tette hozzá Varga Mihály.

A gazdaság növekedési kilátásairól az államtitkár azt mondta, a kormányzat 0,5 százalékkal számol, de fel kell készülni arra is, hogy visszaesésé lesz. Ha ez utóbi bekövetkezik, annak negatív hatásai kivédhetők, mert a költségvetés rendelkezik elég tartalékkal - mondta VargaMihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár a 180 percben.

(hirado.hu)

Nincsenek megjegyzések: