2012. január 6., péntek

"Képmutató az EP szocialista frakciójának felvetése"

Hazug, felelőtlen és pártpolitikai célokat szolgál az Európai Parlament szocialista, liberális és zöld frakciójának Magyarország ellen irányuló kezdeményezése. Mint az már korábban több esetben megtette, az Európai Parlament baloldala ismételten arra készül, hogy a magyar kormány lejáratása érdekében teljességgel megalapozatlan és pártpolitikai ítéletet mondjon, egyben nyomás alá helyezze az Európai Bizottságot - írja közleményében a Magyar Néppárti Képviselőcsoport.

Az Európai Parlament baloldali frakciói az elmúlt időszakban pártpolitikai érdekektől vezérelve már többször kezdeményeztek különféle politikai akciókat Magyarország és a magyar kormány ellen. Ezen politikai akciók a legtöbb esetben köszönő viszonyban sem voltak a realitással. Emlékezhetünk akár Heller Ágnesnek az európai zöldek általi meghallgatására - mely során a baloldali filozófus azt állította, hogy 2006 őszén a rendőrség senkit nem lőtt és kínzott meg - vagy éppen a tényeket semmibe vevő baloldal által elfogadott politikai határozatokra. Ezen akciók egyértelmű célja az Európai Unió legerősebb jobbközép kormányának lejáratása, valamint az uniós végrehajtó szerveknek politika nyomás alá helyezése volt.

Nincs ez másképp a szocialista, liberális és zöld frakció legújabb kezdeményezése ügyében, az ún. 7 cikkely szerinti eljárás kezdeményezésével való fenyegetőzés tekintetében sem. Ahogy korábban, az európai baloldal ismételten teljességgel figyelmen kívül hagyja a tényeket: Jelenleg az Európai Bizottság és a magyar kormány között a megszokott eljárási rendnek megfelelően folyamatos konzultáció zajlik az egyes magyar jogszabályok tekintetében. A magyar kormány pedig többször kifejezte nyitottságát az esetlegesen kifogásolt kérdésekben való egyeztetésre.

Az Európai Parlament, a Bizottság rendelkezésére álló apparátus nélkül nem tud megalapozott szakmai véleményt, csak politikai álláspontot adni. Az EP baloldali többsége megteheti, hogy ismételten hazug és pártpolitikai érdekeken alapuló határozatot fogadjon el Magyarország ellen. Ez a pártos politikai ítélet azonban már megszületése pillanatában hiteltelen. Különösen súlyos felelőtlenség, hogy az Európai Unió történelmének legsúlyosabb gazdasági-politikai válságának időszakában a baloldal ilyen alaptalan lejárató akciókat kezdeményez, mellyel rendkívül veszélyes precedenst teremt az Európai Unióban.

Képmutató az EP szocialista frakciójának felvetése a Fidesz néppárti tagságának felfüggesztésére is. Ezt azok az európai szocialisták vetik fel, akik soraiban ott ülnek a felvidéki magyar kisebbség ellen súlyosan diszkriminatív intézkedéséket hozó szlovák szocialisták, akik a nyíltan magyar- és kisebbségellenes Ján Slota vezette Szlovák Nemzeti Párttal együtt kormányoztak. Elfogadhatatlan, hogy ezt a magyar szocialista EP-képviselők szó nélkül tűrik.

A Magyar Néppárti Képviselőcsoport ezúton ismételten visszautasítja a szocialista, liberális és zöld frakciók alaptalan kritikáit és az ország lejáratására irányuló kezdeményezését.
(EPP-HungarianPress)

Nincsenek megjegyzések: