2012. január 26., csütörtök

Tárki: változatlan a kormánypártok előnye

A Tárki Társadalomkutatási Intézet januári felmérése szerint nem változott érdemben a pártok támogatottsága az elmúlt hónapban: továbbra is vezet a Fidesz-KDNP, de minden második megkérdezett nem tudja vagy nem árulja el, hogy kire szavazna. Az MSZP és a Jobbik támogatottsága megegyező mértékű.

Az intézet a kutatásról szerdán tájékoztatta az MTI-t. Eszerint a kormánypártokra a teljes népesség 18 százaléka, az MSZP-re pedig 11 százalék voksolna, egy-egy százaléknyival kevesebben, mint decemberben. A Jobbikra ugyancsak 11, az LMP-re pedig 4 százalék szavazna egy most esedékes parlamenti választáson. A megkérdezettek fele ugyanakkor bizonytalan, vagy nem árulja el pártszimpátiáját.

A Fidesz-KDNP támogatottsága a decemberi 40-ről 37 százalékra, az MSZP-szavazók tábora 25 százalékról 23-ra csökkent a pártválasztók között. A Jobbik ebben a körben szintén 23, az LMP 9 százalékra számíthat, mindkét eredmény egyszázalékos javulás a múlt hónaphoz képest.

A Demokratikus Koalíció szimpatizánsainak aránya a teljes népesség 2, a pártválasztók 4 százaléka. A Tárki január 11-e és 17-e között végezte reprezentatív felmérését, ezer választókorú megkérdezésével.

(MTI - fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: