2012. január 15., vasárnap

Szijjártó: Aki arc nélkül szervezkedik, rossz szándékú

A miniszterelnök szóvivője szerint Magyarországon mindenki szabadon elmondhatja véleményét, szervezhet demonstrációt, ha valaki mégis titokban, arc nélkül szervezkedik, az csak azért lehet, mert rossz szándékú és takargatnivalója van. Szijjártó Péter arra reagált így az MTI-nek, hogy az Anonymous hackercsoport videójában közterek elfoglalására szólította fel a magyarokat.

Az Anonymus hackercsoport lazán szerveződik, a hagyományos értelemben vett vezetősége nincs, és csak azokat az akcióterveket hajtja végre, amelyek a tagság többségének tetszenek - írja a az origo.hu hírportál, megjegyezve, hogy a mostani felszólítás akciótervet nem tartalmaz, így a magyar felhasználóknak nem kell attól tartaniuk, hogy a hackerek "megszállnák" a magyar internetet.

A cikk arra is emlékeztet, hogy Magyarországot 2011 decemberében már megfenyegette az Anonymus finn szárnya, de - noha kiberbiztonsági szakemberek komoly fenyegetésnek tartották felhívásukat - támadás nem történt.

A mostani felhívásra Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MTI-nek pénteken úgy reagált: Magyarországon mindenki elmondhatja a véleményét, mindenki szabadon szervezhet politikai demonstrációt, így aztán semmi ok nincsen az "anonimusságra".

"Ha valaki mégis titokban, arc nélkül szervezkedik, az csak azért lehet, mert rossz szándékú és takargatnivalója van" - közölte Szijjártó Péter.

(MTI-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: