2012. április 21., szombat

Szócska: Itt nem állunk meg


Májusban tarthatják a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház szerkezetkésszé váló új épületének úgynevezett bokrétaünnepségét, a 11,3 milliárdos projekt 4 milliárdos eszközbeszerzési részére kiírt pályázat eredményét pedig napokon belül hirdethetik ki.

Az ellátórendszer megújul, az emberierőforrás-krízisben pedig értékes mérföldkövet raktunk le a béremeléssel, és nem gondoljuk, hogy itt megállunk – fogalmazott Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára, hangsúlyozva, a tárca mindent megtesz azért, hogy ne csak jó körülményeket, hanem megfelelő anyagi megbecsülést is biztosítani tudjon az egészségügyi szakembereknek, és ismét vonzóvá tegyék az ágazatot. „Mindenkit arra kérek, hogy a részeredményeket lássa” – hangsúlyozta.

A jelenlegi osztályátadások és a további fejlesztések a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház póluskórház szerepét fogják erősíteni – mondta a Kossuth Rádiónak Tamás László János főigazgató főorvos. „A legmagasabb szinten is képesek vagyunk bizonyos betegségeket ellátni, várhatóan egy-két éven belül ehhez a megfelelő finanszírozás is tárulni fog” – jegyezte meg.

Az időjárás mellett a tulajdonosváltás is okozott nehézséget a kivitelezőn Strabag Kft-nek, de a munka egy pillanatra sem állt meg – mondta Vermesy Sándor, a cég ügyvezető igazgatója. A kivitelezés jelenleg az ötödik emelet betonozási munkálatainál tart, a tervek szerint a szerkezetépítési munkálatok befejezésekor, május környékén sor kerülhet a bokrétaünnepre is.

(hirado.hu)

Nincsenek megjegyzések: