2012. április 21., szombat

Orosz-magyar külügyi konzultáció Moszkvában


Hóvári János, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára az észak-afrikai és a közel-keleti régió kérdéseiről folyatott konzultációt csütörtökön az orosz külügyminisztériumban.

Hóvári János orosz partnere Mihail Bogdanov külügyminiszter-helyettes, az orosz államfő közel-keleti különmegbízottja volt - tájékoztatott a moszkvai külügyminisztérium. A tárca megfogalmazása szerint mindkét fél számára hasznos, konstruktív véleménycsere zajlott, amelynek során a közel-keleti és az észak-afrikai régió helyzetéről, azon belül is a szíriai és a közel-keleti rendezésről volt szó. Hóvári János és Mihail Bogdanov az orosz tájékoztatás szerint megállapította: álláspontjuk megegyezik abban, hogy Kofi Annannak, az ENSZ és az Arab Liga szíriai különmegbízottjának misszióját minden oldalról támogatni kell. A szíriai válság békés rendezését széles körű nemzeti párbeszéd alapján tartják megvalósíthatónak.

A magyar és az orosz külügyminisztérium között rendszeresek a magas szintű konzultációk aktuális nemzetközi és regionális kérdésekről. A magyar Külügyminisztérium globális ügyekért felelős helyettes államtitkárának moszkvai munkalátogatására is ennek keretében került sor.

(MTI-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: