2012. április 23., hétfő

"Hogy fogják így bebizonyítani, hogy lehet más a politika?" + hang


Nagyon rossz irányba vezet, hogy valódi politizálás helyett személyeskedésre építi kampányát több ellenzéki politikus – mondta a második kerületi időközi választással kapcsolatban, a Lánchíd Rádióban Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője, szombaton.

Sem az LMP, sem pedig az MSZP nem tudott önálló jelöltet állítani – utalt Selmeczi Gabriella arra, hogy a baloldali ellenzéki pártok közös, „független” jelöltet indítanak a II. kerületi időközi választáson. Hozzátette: „talán ennek az az oka, hogy előre tartanak a súlyos vereségtől, és így ki tudnak bújni a megmérettetés alól”.


Selmeczi Gabriella nyilatkozata a Lánchíd Rádióban

„Egy pártnak a legalapvetőbb feladata az, hogy egy választáson elinduljon, lehetőséget adva a választópolgároknak arra, hogy véleményt formáljanak programjáról és jelöltjéről” – vélekedett a fideszes képviselő. Ezzel összefüggésben kiemelte: ugyanakkor érdekes, hogy az LMP összeborul az MSZP-vel és a Gyurácsány-párttal. „Hát hogy fogják így bebizonyítani, hogy lehet más a politika?” – tette fel a kérdést Selmeczi Gabriella.

Lehet, hogy annyira összetörtek népszavazási kezdeményezésük kudarca miatt, hogy bánatukban a szocialisták nyakába borultak? – fogalmazott. Nem kellene ilyen gyorsan feladni, érdemes lenne dolgozni, jelöltet állítani és programot alkotni – javasolta a legkisebb ellenzéki pártnak a Fidesz szóvivője.

A kampány eldurvulásával kapcsolatos újságírói felvetésre Selmeczi Gabriella úgy reagált: tény, hogy a II. kerületben magas színvonalú volt a politikai kultúra, amelyre nem voltak jellemzőek az utóbbi időkben elkövetett atrocitások. „Én is hallottam, hogy Makra Krisztinát, jelöltünket alávaló módon próbálják ellehetetleníteni” – jegyezte meg. Ez mindig annak a jele, hogy nem tudnak mit kezdeni; azaz nincs programjuk és eleve beárazzák a kudarcot, illetve próbálják a személyét lejáratni a jelöltnek – vélekedett a politikus.

Selmeczi Gabriella utalt rá, hogy a függetlennek mondott, de az MSZP, DK és LMP által támogatott jelöltről „sok mindent el lehetne mondani”. Azonban a Fidesz-KDNP nem hajlandó lesüllyedni erre a szintre - fűzte hozzá. Ugyanakkor annak a reményének adott hangot a szóvivő, hogy a politikai kultúra nem fog elmenni ebbe az irányba. Szavai szerint ezt a választópolgárok tudják megakadályozni azzal, ha elutasítják azon jelöltek személyét, akik megkérdőjelezhető eszközökhöz nyúlnak a kampány során.

(fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: