2012. április 21., szombat

A környezetkímélő megoldásokat kell olcsóbbá tenni + videó

Lakossági fórumot rendez a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szombaton, a Föld napja alkalmából. Illés Zoltán, a VM környezetvédelmi államtitkára a TV2 Mokka című műsorában ennek kapcsán elmondta: a természetvédelem és a vízügyek fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet a kezdeményezés apropóján.

"Azt látom, hogy a környezetvédelem ügye egyre fontosabb, és nemcsak a fiataloknak, hanem az idősebb korosztályoknak is" – fogalmazott az államtitkár.



Illés Zoltán a Tv2 Mokka című műsorában

Arra a felvetésre, hogy a kormány mit tud tenni a környezettudatosság növelésére, Illés Zoltán válaszában kifejtette: a kabinetnek olyan döntéseket kell hoznia, hogy a környezetszennyező megoldásokat ne érje meg alkalmazni. Hozzátette: a környezetkímélő technológiákat olcsóbbá kell tennie a kormányzatnak. Erre példaként említette, hogy termékdíjat vezettek be a pillepalackokra, míg a többször használható tárolókat nem terheli ilyen jellegű adó.

A környezetvédelmi világnap alakalmából rendezett akciósorozatról szólva az államtitkár elmondta, hogy az információs sátortól kezdve a nemzeti parkokat bemutató kis házikókon keresztül a Fővárosi Vízmű interaktív buszáig sok látnivalót ígér az esemény az érdeklődőknek. Ismertetése szerint a szervezők a legkisebbekre is gondoltak, hiszen játszóházzal és bábelőadásokkal szórakoztatják a gyerekeket.

(fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: