2013. november 13., szerda

Bajnaiék 500 milliárdos megszorítással támadnának

2013. november 13., szerda 13:56, frissítve: szerda 14:00 , forrás: MNO, Magyar Nemzet, Hirado.hu, szerző: NT

Megkurtított gyes és gyed, csökkentett táppénz, a közalkalmazottaktól elvett egyhavi fizetés, a nyugdíjasokra helyezett komoly terhek – ezek az intézkedések köthetők Bajnai Gordonhoz, így Selmeczi Gabriella szerint minden családnak fel kell tennie a kérdést, hogy mit tartogat a volt miniszterelnök a magyar emberek számára. A Fidesz szóvivője a köztévében beszélt arról is, az Orbán-kormány az elmúlt időszakban bebizonyította, hogy létezik más, sikeres válságkezelési recept is.
„Bajnai Gordon nem először mondja – üzenve a megbízóinak is – a magyaroknak, hogy »fájni fog«. Először 2009-ben jelentette ki, és amit megígért, azt teljesítette. Megkurtította a gyest és a gyedet, megkurtította a táppénzt, egyhavi fizetést vettek el a közalkalmazottaktól és egyhavi nyugdíjat a nyugdíjasoktól. Nem lehet megszámolni, hányszor emelték fel a gáz és a villany árát. Érdemes feltenni minden családnak a kérdést, mit jelenthet az, ha Bajnai Gordon beválthatja az ígéreteit” – hangsúlyozta Selmeczi Gabriella szerdán a köztelevízióban.
Megkurtított gyes és gyed, csökkentett táppénz: csak néhány tétel Bajnai számláján
Kézfogás: megkurtított gyes és gyed, csökkentett táppénz, csak néhány tétel Bajnai számláján
Fotó: MNO

Ígéretek és ígéretek…

Ismert, Bajnaitól és az Együtt–PM Szövetség vezető politikusaitól korábban nem állt távol az ígérgetés. A volt miniszterelnök bejelentette például, hogy kormányra kerülése esetén 2015. január 1-jétől jönnek a német bérek. Máskor pedig beszélt arról is, hogy két év alatt felszámolnák a munkanélküliséget százezer harminc év alatti fiatal körében. Kónya Péter, az Együtt 2014-ben szereplő Szolidaritás vezetője pedig többek között új munka törvénykönyvét, többkulcsos adót, megemelt közmunka- és minimálbért ígért egyetlen beszédben.
Fájna. De kinek? 
Fájni fog programjának végrehajtása – állítja maga Bajnai Gordon, akit jó, ha komolyan veszünk, mert a minap azt is állította, hogy ő lesz itt jövőre a miniszterelnök. Szerinte az országnak pont arra a „higgadt, szakszerű, jövőbe néző és reményt adó” kormányzásra van szüksége, amilyet ő ígér és amire korábban már jó példát mutatott. A Magyar Nemzet vezércikke Szabó Anna tollából.

Bajnai több mint 500 milliárdos mínuszt okozna

Selmeczi Gabriella azt mondta, a politikus azon ígérete, miszerint kivezetik a banki különadókat, 532 milliárd forintos mínuszt jelentene a költségvetésnek. Ha a multinacionális cégektől nem szedjük be ezt a pénzt, akkor a magyar családoktól kell beszedni, a nyugdíjasok pedig aggódhatnak, hiszen másfél havi nyugdíjat fog tőlük Bajnai Gordon ismét elvenni – jelentette ki Selmeczi.
Hozzátette: Bajnai nem árulja el, hogy az 532 milliárd forintot konkrétan hogyan fogja beszedni, de nagy vonalakban azért ezt lehet tudni. A kalkulátorral kiszámolhatócsaládi adókedvezmény például régóta csípi a baloldal szemét – fogalmazta meg a Fidesz szóvivője, aki szerint a magyar belpolitika és a történelem nagy kérdése, hogy a baloldal miként állhat szembe ilyen típusú szociális intézkedésekkel. Felhívta rá a figyelmet, hogy a szocialisták Bajnai Gordon miniszterelnöksége idején megszavazták az embereket sújtó intézkedéseket.

Egyre többen követik a magyar utat

Arra a felvetésre, hogy mindezt egy világválság hatására tették, Selmeczi Gabriella úgy reagált: Orbán Viktor kormánya és a Fidesz az elmúlt három és fél évben bebizonyította, hogy van más recept. „Bebizonyítottuk azt, hogy létezik egy magyar út, amelyet immár egyre többen követnek Európában, Brüsszelnek sem volt már más választása, le kellett írnia feketén-fehéren a magyar gazdaság jó adatait, amelyek immár tendenciák. Jó dolgok indultak el Magyarországon” – hangoztatta a szóvivő.
Bátraknak kell lenni, fel kell vállalni a konfliktusokat a magyar családok érdekében – mondta Selmeczi Gabriella. Mint kijelentette: nem szabad, hogy remegjen a lábunk, amikor egy hatalmas Brüsszel, egy hatalmas multinacionális világ próbál ránk kiabálni.

Csak a hatalomra mennek

„A baloldali pártoknak semmi más nem érdekes, csak az, hogy meglegyen a parlamenti mandátumuk és hatalomhoz jussanak. Ez alapvetően értékrendi probléma. Az országnak sem jó, ha ilyen baloldala van” – adott hangot véleményének a politikus.
Szerinte lépten-nyomon abba botlunk, hogy ha arról van szó, milyen legyen az ország jövője, Bajnai Gordonnak és a baloldalnak az első gondolata, hogyan lehet megszüntetni a bankok és a multinacionális cégek különadóit és hogy lehet megfelelni az érdekeiknek. „Mi nem ezért vagyunk itt, ez a magyar Országgyűlés, a magyar parlament” – tette egyértelművé.

Nincsenek megjegyzések: