2013. november 18., hétfő

Bajai videóügy: az MSZP továbbra is tagadja Károlyi tagságát

Forrás: M1 Híradó | 2013. november 17. vasárnap 19:00 |

A bajai hamis videó ügyének kirobbanása óta hazugságot hazugságra halmoz az MSZP - mondta a Fidesz szóvivője azután, hogy az mno.hu-n megjelent írás szerint egy tavalyi MSZP-s jegyzőkönyvben szerepelt Károlyi Attila neve.

Károlyi Attila aláírása látható az mno.hu birtokába került jegyzőkönyvön, amit az MSZP országos sporttagozatának ülésén írtak tavaly februárban. Török Zsolt az MSZP szóvivője a bajai hamis videóbotrány kirobbanása után többször tagadta, hogy a szocialista pártnak lenne Károlyi Attila nevű tagja. 

http://www.hirado.hu/Hirek/2013/11/17/17/Bajai_videougy_az_MSZP_tovabbra_is_tagadja_Karolyi.aspx
Az eddigi nyilatkozatokból és a nyilvánosságra került vallomásokból az derült ki, hogy Károlyi Attila az a férfi, aki megkapta a hamis videót a készítőktől, és Király Györggyel, az MSZP sporttagozatának alelnökével bevitte a szocialisták székházába. Ezt erősítette a videó egyik készítőjének nyilatkozata is. Kőrös Gusztáv, akinek a hamis felvétel miatt kellett kilépnie Gyurcsány Ferenc pártjából, azt állította: Károlyi Attilán keresztül rendelte meg tőle az MSZP a videót. "Kihasználta Király György és mondhatom az MSZP, a Károlyi Attilán keresztül a barátságot, amit Károlyi Attilával ápoltunk" – ezt mondta Kőrös Gusztáv. Erre a nyilatkozatra reagált Török Zsolt az ATV-ben. Azt mondta nincs Károlyi Attila nevű tagjuk és nincs sporttagozatuk sem Fejér megyében.
Károlyi Attila vallomásában viszont - ami a pestisrácok.hu-n jelent meg - az áll: három éve ő "a megyei sporttagozat elnöke". Igaz, azt is hozzáteszi: egyik pártnak sem tagja. Az mno.hu birtokába került jegyzőkönyvből most az derült ki, hogy Károlyi Attila 2012 februárjában részt vett a szocialisták országos sporttagozati ülésén.
A Fidesz szerint megint lebuktak a szocialisták és a baloldal. Selmeczi Gabriella azt mondta: olyan újabb bizonyíték került elő, ami ismét azt bizonyítja, hogy az MSZP hazudott. A Fidesz ezért újra felszólította a szocialista pártot és Gyurcsány Ferenc pártját, hogy tisztázzák magukat a hamisítási botrányban. "Nagyon is köze van a szocialista párthoz a bajai hamisítási botrány egyik főszereplőjének Károlyi Attilának, Károlyi ugyanis aktívan részt vett a szocialisták ügyeiben, a sporttagozat ülésén is. Ha mindez így van, akkor a szocialisták tehát egyre mélyebben keverednek bele a hazugságspirálba" – közölte Selmeczi Gabriella.
A Híradó kereste a szocialista pártot, de sem a MSZP sajtóosztálya, sem Török Zsolt, szóvivő nem reagált. Később egy közleményt adott ki a párt, amiben azt írják: az MSZP-nek nincsen Károlyi Attila nevű tagja és nincs Fejér megyei sporttagozatuk sem. Azt is írják, hogy az MSZP számos tagozatot működtet, amelyekbe nem csak párttagokat vehetnek fel, hanem párton kívülieket is.

MSZP-s politikusok a hamis videóbotrány kirobbanásakor napokig nem beszéltek róla, hogy már a megjelenése előtt a párt székházába került a felvétel. Később Török Zsolt szóvivő folyamatosan tagadta, hogy a videó az MSZP-től került volna a hvg.hu-hoz. Végül mégis kiderült, hogy valójában az MSZP kommunikációs igazgatója adta tovább az újságíróknak. Ezek után - sajtóhírek szerint - a szocialista párton belül felmerült Török Zsolt alkalmatlansága, ő maga pedig felajánlotta lemondását Mesterházy Attilának. Az MSZP elnöke azonban azt nem fogadta el és Török Zsolt továbbra is a párt szóvivője, a botrány óta azonban nem nyilatkozik.

Nincsenek megjegyzések: