2013. június 2., vasárnap

Selmeczi: Egyre bizakodóbbak a hazai vállalkozások

Selmeczi: Egyre bizakodóbbak a hazai vállalkozások
A magyar vállalkozások is megértették azt az észjárást, amiben mi is hiszünk: a legfontosabb az, hogy munka legyen, aki akar dolgozni, az dolgozhasson - hangsúlyozta Selmeczi Gabriella szombati sajtótájékoztatóján. A Fidesz szóvivője emellett reagált Bajnai Gordon berlini nyilatkozatára, valamint elmondta azt is, a hazai pedagógustársadalom az indulatokon kívül semmit nem kapott a Gyurcsány-Bajnai-kormányoktól.
 
Selmeczi Gabriella Bajnai Gordon berlini nyilatkozatára reagálva kifejtette, az, hogy Magyarországról, illetve a magyarokról rosszakat mond, és próbálja rossz hírünket kelteni, azért van, mert „el akarja kerülni az igaz választ”. A mai napig nem volt képes választ adni olyan kérdésekre, amely rendkívüli módon érdekli a magyar közvéleményt – fűzte hozzá a Fidesz szóvivője, példaként említve a Hajdú-Bét-akták ügyét, valamint a baloldal és az alvilág kapcsolatát.  


Selmeczi Gabriella sajtótájékoztatója
A magyar emberek nevében kikérjük magunknak azt, hogy Bajnai Gordon külföldre repkedjen, és rosszakat állítson a magyar emberekről – szögezte le, felháborítónak nevezve a volt miniszterelnök magatartását. Mint mondta, ha Bajnai „politizálni akar, akkor itt adjon választ a kérdésekre”. Megjegyezte azt is, hogy a politikus berlini előadását mindössze 50 ember hallgatta.

Nő a bizalom hazánk iránt

Selmeczi Gabriella bejelentette azt is, hogy annak köszönhetően, hogy Magyarország egyre jobban teljesít, nő a bizalom hazánk iránt. Példaként az Ernst&Young adatait említette meg, miszerint a vállalatok harmada a növekedésre koncentrál. A cég összesen 1600 vállalati döntéshozót kérdezett meg a világ 50 országából.

Úgy fogalmazott, a magyar vállalkozások már egyre inkább a gazdasági növekedésre és a munkahelyteremtésre koncentrálnak. Rámutatott arra is, a magyar vállalkozók háromszor akkora mértékben tartják fontosnak a munkahelyek megőrzését, mint a régió többi országában. A magyarországi megkérdezetteknek csupán 8 százaléka gondolkozik leépítésben, szemben a regionális 22 százalékkal.

Ez azt bizonyítja, hogy a magyar vállalkozások is megértették azt az észjárást, amiben mi is hiszünk: a legfontosabb az, hogy munka legyen, aki akar dolgozni, az dolgozhasson – emelte ki a szóvivő.

Figyelemre méltónak nevezte azt is, hogy a hazai vállalatok sokkal nagyobb bizalommal vannak a magyar gazdaság alakulása iránt, mint az eurózóna iránt, többségünk inkább az unió gazdaságpolitikájában látja a kockázatot.

Az elmúlt időszakban nagyon erős visszajelzéseket kaptunk arról, hogy Magyarország jó úton jár. Egyre több a visszajelzés arról, hogy az az észjárás, az a gondolkodásmód, az a gazdaságpolitika, amit a magyar emberek viszont kívánnak látni a Fidesz kormányzásában, az jól működik – hangsúlyozta. Hozzáfűzte: a hazai gazdaságpolitika a magyar emberek érdekeit szolgálja.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy ez a gazdaságpolitika „kivezeti Magyarországot abból a mélységes és reménytelen gödörből, amelybe a Gyurcsány-Bajnai-kormány taszította az országot”. Nő a foglalkoztatás, a 70-es évek óta nem volt ilyen alacsony az infláció, csökkennek a családok terhei, infláció feletti nettó bérek és a nyugdíjak – sorolta. Leszögezte, az ország immár harmadik éve pénzügyileg az egyik legstabilabb országa az az uniónak. Mint mondta, a héten az EU is elismerte azt, hogy hazánk a saját erejéből talpra tudott állni, valamint a külföldi befektetők bizalma is megnőtt az ország iránt.

A baloldal meg akarja osztani a pedagógusokat

Azzal kapcsolatban, hogy az ellenzék vasárnapra demonstrációra várja a pedagógusokat, „a Gyurcsány-Bajnai-szövetség gőzerővel keresi azt a társadalmi csoportot, akit megint lehetne bosszantani, akiket meg lehetne osztani”. Ennek érdekében még az erőszakos akcióiról hírhedt Bajnai-gárdát is képesek voltak újra bevetni, és be is fogják vetni annak érdekében, hogy a pedagógusokat az utcára vigyék - szögezte le. Hangsúlyozta, Gyurcsány és Bajnai az indulatokon kívül semmi mást nem adott a pedagógusoknak: a szocialista kormányok idején egyszer sem emelték a bérüket, ellenben szétverték az oktatási rendszert, sok tanár pedig az utcára került. Az ő eszközük a békétlenség szítása, a megosztás, a hamis látszat keltése és a Bajnai-gárda katonáinak erőszakos cselekményei – húzta alá Selmeczi Gabriella.

 
(fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: