2013. június 24., hétfő

"Ezzel tulajdonképpen a meleg vizet találtuk fel"

A jelenlegi kabinet a Világbank, az IMF és az unió javaslataival és a szocialisták, illetve Bajnai Gordonék álláspontjával szembemenve unortodox gazdaságpolitikába kezdett, és nem az emberekre akarta hárítani a válság terheit, hanem az összes ágazatot bevonta a teherviselésbe - hangsúlyozta Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, Debrecen polgármestere szombaton, a Hír TV P8 című műsorában.

A hazánk ellen folyó, de a pénteki Ecofin-döntéssel megszüntetett túlzottdeficit-eljárásról szólva Kósa Lajos kijelentette: a baloldal vitte bele az országot az eljárásba, így viccesen hangzik, ha a szocialista politikusok úgy vélik, hogy ők ezt is jobban csinálták volna. A Gyurcsány–Bajnai-kormányok mintegy 20 milliárd eurós kölcsönt vettek fel, míg az Orbán-kormány inkább törlesztette a hiteleket.



Kósa Lajos a Hír Tv P8 című műsorában
A jelenlegi kabinet – így Kósa – a Világbank, az IMF és az unió javaslataival és a szocialisták, illetve Bajnai Gordonék álláspontjával szembemenve unortodox gazdaságpolitikába kezdett, és nem az emberekre akarta hárítani a válság terheit, hanem az összes ágazatot bevonta a teherviselésbe. „Ezzel tulajdonképpen a meleg vizet találtuk fel. Amíg azonban a válságot itthon sikerrel kezeltük, az uniótól azt kaptuk, hogy szüntessük meg a rezsicsökkentést. Eközben például Görögországban az EU olyan szinten félrekezelte a recessziót, hogy végül ki kellett állniuk, és el kellett ismerniük, hogy valamit nagyon elrontottak” – tért ki rá Kósa Lajos.

Arra a kérdésre, hogy kinek szurkol a Mesterházy–Bajnai-csatában Kósa azt válaszolta, hogy Zuschlag Jánosnak, mert ő hamarosan szabadul, míg a két nagyágyúról az a véleménye, hogy „egyik rosszabb, mint a másik”.
(mno-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: