2013. június 2., vasárnap

A magyar kormány a magyar emberek érdekeit képviseli

A magyar kormány a magyar emberek érdekeit képviseli
Az elmúlt időszakban több olyan bíztató adat került napvilágra, melyek alapján megállapíthatjuk, hogy Magyarország jobban teljesít – közölte Zsigó Róbert vasárnapi sajtótájékoztatóján.
 
Nő a külföldi és belföldi gazdasági szereplők bizalma hazánk iránt – jegyezte meg a Fidesz szóvivője, hozzátéve: Magyarország az elmúlt három évben – a magyar emberekkel végzett közös munkának köszönhetően -, „a saját hajánál fogva húzta ki magát abból a gödörből, amelybe a baloldali kormányok lökték”.
 
 
Zsigó Róbert sajtótájékoztatója
2010-ben az emberek megelégelték azt a szélsőséges és ártó gazdaságpolitikát, amelyet a Gyurcsány-Bajnai-kormányok vittek – hangsúlyozta. Mint mondta, ez a politika „tálcán kínálta Magyarországot, a magyar családok boldogulását, a magyar földet a globális tőkének”.

Zsigó Róbert, felidézve az elmúlt három év történéseit úgy fogalmazott: „nagyon sokan rontottak ránk, és többször tapasztalhattuk, hogy igyekeztek komoly nyomást gyakorolni Magyarországra”. „Azonban azt is elmondhatjuk, hogy akik 2010-ben a Fidesz-kormánynak adtak bizalmat, jól döntöttek, ugyanis ebből az összefogásból valódi teljesítmény született” – vélekedett a kormánypárti politikus.

Fotó: fidesz.hu
Mindezek kapcsán a szóvivő utalt a nyugat- és dél-európai országokban zajló több tízezres tüntetésekre is, melyeken az emberek azt követelik a kormányaiktól, hogy ne engedjenek az IMF diktátumának. „Az ottani embereknél is kezd betelni a pohár” – jegyezte meg.

Ezzel szemben a magyarok elsöprő többsége már 2010-ben kimondta, elég volt abból, hogy míg a globális tőke milliárdos profitot tesz zsebre, addig az emberek zsebéből mindig csak kivesznek – húzta alá Zsigó Róbert. Az uniós gazdaságpolitika fenntarthatatlanságának bizonyítékát látja abban is a szóvivő, hogy a megszorítások miatt emelkedik a munkanélküliek száma a kontinens nyugati felén. Ma Spanyolországban minden harmadik ember munkanélküli –mondta.

Az uniós biztos szerint tovább kellene fokozni a Magyarországra nehezedő nyomást

Ugyanakkor a magyar modell komoly gazdasági érdekeket sért – mutatott rá a fideszes politikus, kifejtve: 2010 óta a meghatározó gazdasági szereplők hozzájárulását kértük ahhoz, hogy a gazdasági recesszióból kikerüljön Magyarország. „Nagy volt a csatazaj, amikor bevezettük a bankadót, a különadókat vagy éppen a rezsicsökkentésről döntöttünk” – emlékeztetett. Egyúttal leszögezte: a magyar kormány a magyar emberek érdekeit képviseli.
Viviane Reding egy korábbi nyilatkozatát idézve a szóvivő tájékoztatott arról is, hogy az uniós biztos szerint tovább kellene fokozni a Magyarországra nehezedő nyomást, és „kifinomultabb és hatékonyabb eszközökkel kell támadni hazánkat”.

Ugyanakkor felhívta a figyelmet Mesterházy Attila szavaira is, aki „számít a külföldi nyomásra a kormányváltás okán a választások során”. „Nem kétséges, hogy mindent meg fognak tenni azért, hogy Magyarország ellen meginduljon a rezsieljárás” – emelte ki.

Reding asszony nyilatkozata után biztosak lehetünk abban, nem mondtak le arról, hogy hazánkat gyarmati sorba taszítsák – vélekedett Zsigó Róbert. Ezért a Fidesz arra kéri a kormányt, hogy érkezzék bárhonnan is fenyegetés, ne hagyja, hogy a magyar emberektől elvegyék az eddig közösen elért eredményeket – fogalmazott.

Bajnaiék csörtéje csak az indulatokról szól

A Fidesz szóvivője a pedagógus nap alkalmából köszönetet mondott a nevelőknek, tanítóknak, tanároknak és az oktatóknak, azért az áldozatos szolgálatért, amivel túlélték a baloldali kormányzás viharait. Azonban hangsúlyozta: Gyurcsány és Bajnai látványos csörtéje a pedagógusok felhergelésére semmi másról nem szól csak az indulatok szításáról.
Zsigó Róbert emlékeztetett arra is, hogy az előző ciklusban több tízezer pedagógust tettek utcára, több száz kisiskolát zártak be. „De Bajnai Gordon ma is madárnak nézi a pedagógusokat” – fűzte hozzá. Egyúttal szólt arról is, hogy Bajnai szavait saját elvbarátai sem hiszik el. „Gyurcsány szerint Bajnai csak azért mond ilyeneket, mert a pedagógusok ezt szeretnék hallani” - mondta a kormánypárti képviselő. De más baloldali szervezetek is felelőtlennek minősítették az Együtt 2014 vezetőjének nyilatkozatait – fűzte hozzá.

Amíg Gyurcsány és Bajnai egymással torzsalkodik, addig a Fidesz azon dolgozik, hogy a pedagógusok anyagi és erkölcsi megbecsülését is rendezze – mutatott rá a szóvivő.
(fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: