2012. február 20., hétfő

Pelczné: Példátlan a szocialisták eljárása + videó


Minden állásfoglalási indítvány fontos, de nem mindegy, hogy ez egy politikai állásfoglalás, aminek nincs jogi kötőereje, vagy az Európai Bizottság által kiadott, szakmai alapon nyugvó dokumentum – jelentette ki Pelczné Gáll Ildikó a köztévé Ma reggel című műsorában az Európai Parlament baloldali és liberális frakciói által elfogadott, Magyarországot elítélő határozatával kapcsolatban.

A néppárti EP-képviselő a műsorban kiemelte: ez egyfajta koncepciós per volt hazánk ellen. Az uniós kötelezettségszegési eljárásokról szólva a politikus példaként megjegyezte: Olaszország ellen tavaly száznál is több ilyen jellegű eljárást indítottak. Pelczné Gáll Ildikó szavai szerint ez egyfajta hivatali folyamat, ami során egyeztetések zajlanak az EU és a tagországok között.


Pelczné Gáll Ildikó az m1 Ma reggel című műsorában

A hazánkat érintő eljárásokkal összefüggésben a képviselő úgy fogalmazott: azokat tudatosan generálták a szocialisták, mind a médiatörvény, a jegybank és az adatvédelmi biztos vonatkozásában is. „Nem várták meg az egyeztetési folyamat lezárultát, hanem azzal párhuzamosan, arra mintegy rájátszva fogadtatták el saját határozatukat” – hangsúlyozta. A néppárti képviselő utalva a magyar szocialistákra, példátlannak nevezte, hogy valaki saját hazája ellen fogadtat el egy ilyen határozatot.

(fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: