2011. december 1., csütörtök

Használaton kívüli oktatási intézményeket tesznek forgalomképessé a fővárosban

Huszonnégy, az oktatásban használt ingatlan "ágazati körből való kivonásáról", azon belül tizenöt ingatlan forgalomképessé nyilvánításáról döntött szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

Csomós Miklós oktatásért felelős főpolgármester-helyettes indítványa szerint olyan ingatlanokról van szó, amelyek az oktatási ágazat vagyongazdai körébe tartoznak, korlátozottan forgalomképesek, és jelenleg használaton kívül állnak. Ezeket december 1-jei hatállyal vonnák ki az ágazati körből.

Az érintett ingatlanok egy részét forgalomképessé nyilvánítanák. Ezek között a legnagyobb egy VI. kerületi, 4358 négyzetméteres telephely, amelynek bruttó nyilvántartási értéke több mint 508 millió forint. Emellett több, 100 millió forintot meghaladó értékű ingatlant is érint a javaslat, a legolcsóbb pedig egy 80 négyzetméteres, VIII. kerületi ingatlan, amelynek bruttó nyilvántartási értéke 8 millió forint.

A határozat értelmében ha az oktatási ágazatból kivont ingatlanok értékesítéséből, bérbeadásából, egyéb hasznosításából a fővárosi önkormányzatnak bevétele származik, akkor annak 25 százalékát elkülönítik az oktatási ágazatban halaszthatatlanná váló feladatok fedezetéül.

A képviselők 18 igen szavazattal, 13 tartózkodás mellett fogadták el a javaslatot.

(MTI-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: