2011. december 1., csütörtök

Az MSZP most azt védené, amit nyolc év alatt lezüllesztett?

Az az MSZP félti a közbizalmat és a demokrácia működését, amely a nyolc éves kormányzása alatt lezüllesztette és politikai eszközként használta fel a rendvédelmi szerveket - írja a Belügyminisztérium szerdai közleményében, melyben a szocialisták és az LMP nyilatkozataira reagál.

Ugyanakkor a tárca arra hívja fel az LMP figyelmét, hogy kiragadott adatokból nem lehet átfogó képet alkotni. Mint írják: a tervezet szerint a Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központ (NIBEK) kizárólag a már törvényesen működő titkosszolgálatok adatait kezelheti, értékelheti, kiszűrve ezzel a párhuzamosságokat, javítva a hatékonyságot.

Kitérnek arra is, hogy a szervezet titkos információgyűjtést nem végezhet, de képes lesz a titkosszolgálatok eljárásait segíteni, felgyorsítani, hozzájárulva a nyomozások sikerességéhez. A NIBEK önállóan tehát senkiről nem készíthet dossziét, kizárólag a titkosszolgálatok törvényes úton keletkező és fenntartott adatbázisaiból dolgozhat, más adatbázisokból nem. Jogszerű működését az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának ellenőrzési joga is garantálja.

A törvényjavaslat parlamenti vitája jelenleg is zajlik, és a Belügyminisztérium várja a jobbító szándékú módosító javaslatokat. Az új intézmény Magyarország és a magyar emberek biztonságát szolgálja - zárul a közlemény.

(MTI-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: