2014. július 21., hétfő

MENTŐÖV A DEVIZAHITELESEKNEK

Gyurcsány és Bajnai megszüntette az első Orbán-kormány otthonteremtési támogatási rendszerét, amellyel azt bizonyították, hogy nem az emberek, hanem a bankok pártján állnak - fogalmazott Nyitrai Zsolt.
Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a legtöbb magyar család a Gyurcsány-Bajnai-korszakban vett fel devizahitelt, amely kilátástalanná tette helyzetüket. Hozzátette: bár a családok tisztességesen fizették törlesztőrészleteiket, hitelállományuk ugyanannyi maradt, vagy növekedett.
"A KIALAKULT TISZTESSÉGTELEN HELYZETÉRT A BANKOK, PÉNZINTÉZETEK ÉS A GYURCSÁNY-, BAJNAI-KORMÁNYOK A FELELŐSEK, MERT MINDIG CSAK SAJÁT HASZNUKAT NÉZTÉK."
A kialakult tisztességtelen helyzetért a bankok, pénzintézetek és a Gyurcsány-, Bajnai-kormányok a felelősek, mert mindig csak saját hasznukat nézték - tette hozzá a képviselő. Nyitrai Zsolt felidézte: Gyurcsány és Bajnai megszüntette annak idején az első Orbán-kormány otthonteremtési támogatási rendszerét, amellyel már akkor bizonyította, hogy nem az emberek, hanem a bankok pártján állnak.
A képviselő arra emlékeztetett: 2004 előtt a lakosság teljes lakáshitel-állománynak hozzávetőleg az 1 százalékát tette ki a devizahitel. 2010-re ez az arány már 50 százalék volt.
2010-ben az Orbán-kormány megkezdte a devizahitelesek megmentését: döntött a kilakoltatási moratóriumról, a végtörlesztés intézményrendszerébe 170 ezer embert, az árfolyamgátba 180 ezer embert léptetett be.
Nyitrai Zsolt kiemelte: a Kúria devizahitellel kapcsolatos jogegységi határozata szerint az árfolyamrés, az árfolyamkockázat áthárítása, az egyoldalú szerződésmódosítások és a megemelt kamatok tisztességtelennek minősülnek.
(fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: