2014. július 6., vasárnap

JELENTŐSEN CSÖKKENHETNEK A TÖRLESZTŐRÉSZLETEK

A Fidesz frakcióvezetője a devizahitelesek megmentésének részleteiről beszélt a Hír TV P8 című műsorában.
Úgy kapják vissza a pénzüket a devizahitelesek, hogy nem kell semmit tenniük, nem kell perelniük, hiszen a parlament megtesz helyettük mindent – fejtette ki Rogán Antal. A Fidesz frakcióvezetője a P8-ban elmondta: a mostani döntésnek és a parlament szeptemberi munkájának köszönhetően 2015 januárjára a devizahitelesek egy olyan forinthitellel bírnak majd, melynek törlesztője és kamata a mostaninál 25-40 százalékkal is kevesebb lehet úgy, hogy ezek mellett a tőke is csökken. Kiemelte, hogy ez a magánszemélyek mindennemű devizahitelére igaz lesz.
"CSAK ANNYIT KÉRÜNK A BANKOKTÓL, HOGY A TISZTESSÉGTELENÜL KELETKEZETT HASZNOT TOLJÁK VISSZA."
A politikus a végtörlesztőkkel kapcsolatban kifejtette: az emberek ezen csoportja is kaphat vissza pénzt, hiszen a Kúria és a parlament döntései értelmében jó esélyük van rá, hogy nyerjenek a bíróságon a bankok ellenében. „Csak annyit kérünk a bankoktól, hogy a tisztességtelenül keletkezett hasznot tolják vissza” – tette hozzá Rogán. A frakcióvezető megjegyezte, hogy komoly ellenállásra számítanak a pénzintézetek részéről, de már hozzá vannak szokva és felkészültek rá.
A belengetett túlzottdeficit-eljárással kapcsolatban (az Európai Bizottság ajánlásai között szerepel, hogy a bankadó kivezetésével jobb lenne) kérdésre válaszolva megjegyezte: nem véletlen, hogy az MSZP-kormány alatt az sem zavarta Brüsszelt, ha kétszer akkora volt a hiány, mint a megengedett. Felidézte a szocialisták mostani módosítóit is, melyek szerinte bizonyítják, hogy a baloldal továbbra is a bankok oldalán áll.
(mno.hu-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: