2013. szeptember 4., szerda

Kövér: Magyarország sorsa a családi asztal körül és a tanteremajtó mögött dől el


"Magyarország sorsa a családi asztal körül és a becsukódó tanteremajtó mögött dől el" - többek között ezt hangsúlyozta Kövér László házelnök hétfőn a Terézvárosi Két Tannyelvű Általános Iskola tanévnyitó ünnepségén mondott beszédében.
 
Az Országgyűlés Sajtóirodájának az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az intézményben 1778 óta van közoktatás. A jelenlegi két tannyelvű általános iskolában tanuló 395 gyermekből 74-en kezdték el tanulmányaikat az idén. Tanévnyitó beszédében a házelnök azt mondta: az ország vezetésének az a dolga, hogy ismét valódi, nemzeti védelmet élvező közüggyé tegye az oktatást, amelyért mindenki dolgozik. "Ahol mindenki, tanár és diák is, ki tudja hozni magából a legjobbat, mert csak becsületes verseny folyik" - tette hozzá.

A házelnök szerint "a politikusok vagy a gazdaság irányítói önmaguk fontossága tudatában gyakran gondolják úgy, hogy az emberiség, Európa vagy Magyarország sorsa a Parlamentben, Brüsszelben, a tőzsdén, az ENSZ-ben, a világbankban vagy más efféle helyeken dől el. Magyarország sorsa két, ezeknél sokkal izgalmasabb helyen: a családi asztal körül és a becsukódó tanteremajtó mögött dől el" - olvasható a közleményben.
  
A pedagógusokhoz szólva Kövér László az egyik legszebb, de egyúttal legfelelősségteljesebb, legnehezebb hivatásnak nevezte a tanári pályát, utalva arra, hogy a nemzet jövője olyan lesz, amilyen tudású, felkészültségű, jellemű és erkölcsiségű fiatalokat bocsátanak ki az iskolák kapuin. A szülőket arra kérte: azzal segítsék a pedagógusokat munkájukban, hogy gyermekeik nevelésében elvégzik mindazt, ami a család feladata, s csak azt hárítják az iskolára, ami a pedagógusok dolga. "Követeljék meg a tiszteletet gyermekeiktől nemcsak a maguk, de tanáraik számára is" - olvasható az Országgyűlés Sajtóirodájának közleményében.
(MTI-fidesz.hu)
 

Nincsenek megjegyzések: