2013. július 4., csütörtök

Hoppál: A szocialistákon úrrá lett az idegesség

Hoppál Péter szerint a szocialisták három éven keresztül tiltakoztak azon intézkedések ellen, ami a magyar emberek és magyar háztartások javára születtek, mert nem szokták meg, hogy a kormány magyar emberek érdekeit képviseli a multinacionális cégekkel és bankokkal szemben.

Hoppál Péter az M1 Ma reggel című műsorában azt mondta: elvitathatatlan eredményeket produkál Magyarország, ami többek között az OECD jelentéseiben is tetten érhető: az infláció negyvenéves mélyponton van, a foglalkoztatás folyamatosan emelkedik, miközben a munkanélküliség csökken.

A szóvivő megjegyezte: a gazdaság teljesítményét a kormányzat visszafordítja az emberek javára. "Azzal, hogy a rezsicsökkentés ellen alakult egy koalíció az Európai Parlamentben, itt Magyarországon nem kell nagyon foglalkozni" - mondta Hoppál. Hozzátette: "arra viszont reagálni kellett, hogy a Tavares-jelentés olyan új eljárásokat fogalmazott meg, amelyek nincsenek benne az európai jogrendben és ezzel beleszóltak egy állam szuverenitásába". A Fidesz szóvivője aláhúzta: ezért volt szükség állásfoglalást hozni csütörtökön a parlamentben. 
 A Fidesz szóvivője Szanyi Tibor, szocialista képviselő korábbi nyilatkozataira reagálva azt mondta: a szocialistákon úrrá lett az idegesség. Hoppál Péter szerint három éven keresztül tiltakoztak azon intézkedések ellen, ami a magyar emberek és magyar háztartások javára születtek, mert nem szokták meg, hogy a magyar emberek érdekeit képviselik a multinacionális cégekkel és bankokkal szemben.

Hoppál hangsúlyozta: ilyen volt 2011-ben a bankadó bevezetése elleni tiltakozásuk is, aztán tizenkét európai ország követte hazánkat ebben az intézkedésben. A szóvivő szerint lehetséges, hogy a rezsicsökkentést sem fogják már jövőre vagy két év múlva ilyen harsány Tavares-jelentésekkel kísérni, "hiszen Hollandia, Lengyelország és Bulgária is megpróbálja a magyar rezsicsökkentési modellt követni". A baloldalnak „nincs ínyére”, ha az extraprofitot termelő cégek profitját csökkenti a kormány – fűzte hozzá a szóvivő.

 Hoppál Péter elmondta, hogy az európai uniós tagságból származik a tőke szabad áramlásának az elve. Hozzátette: ha egy kormány amellett dönt, hogy az emberek érdekeit szolgálva visszavásárolja a nagy szolgáltatókat, vagy egy külföldi szolgáltatót a túlzott árrése miatt „el is zavarja”, nyilvánvalóan a szolgáltatók találnak majd olyan képviselőket, akik ő érdekeiket hangoztatják.

A Fidesz szóvivője kiemelte: a Kúria egy független hatalmi ág, de „nem tartjuk szerencsésnek az olyan döntést, amely az emberekkel szemben a bankok érdekeiről szól”.
(hirado.hu-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: