2015. szeptember 4., péntek

Bevándorlók: anarchia és erőszak Magyarországon

Bevándorlók: anarchia és erőszak Magyarországon

Miközben több száz fős tömeg tart Ausztria felé, Röszkén és Bicskén is kitörtek a rendőrség gyűrűjéből a migránsok. Budapesten az ultrák támadják a Keletiben maradtakat.

A totális felfordulás felé tart Magyarországon a migránshelyzet. A Keleti pályaudvarról elindult több száz fős tömeg az autópályán halad Ausztria felé, Röszkén folyamatosan újabb és újabb csoportok törnek ki a táborokból, Bicskén pedig a síneken próbálnak külföldre jutni a tegnap óta a lekapcsolt szerelvényben ragadt migránsok. Itt egy ötven éves pakisztáni férfi életét vesztette, amikor elesett a sínen és beverte a fejét.
Hogy teljes legyen az anarchia, Budapesten a ma esti Magyar-Román meccs apropóján gyülekező ultrák a Keleti pályaudvarnál támadtak az aluljáróban várakozó tömegre. Ne felejtsük, ott zömében családok, és rengeteg gyerek várja, hogy elindulhasson Németország felé.
A rendőrség egyelőre nem közölte, miként kísérelnek meg úrrá lenni a helyzeten. Röszkén próbálják begyűjteni a szökevényeket, Bicskén távolról kísérik a félszáz menekültet, a legnagyobb csoport pedig már az M1-M7 elágazásánál tart. Kérdéses, hogy velük mit tud kezdeni a hatóság, ugyanakkor azt se engedhetik meg, hogy rendőri kísérettel haladjanak át a zöldhatáron.
A Keletinél a rendőrök egyelőre megakadályozták, hogy a focihuligánok és a migránsok összeverekedjenek, előtte azonban a „szurkolók” petárdákat dobtak a tömegbe.
További részletek hamarosan.

Nincsenek megjegyzések: