2014. szeptember 18., csütörtök

HA VAN ÖSSZEFOGÁS, AKKOR SEMMI SEM LEHETETLEN

Ahhoz, hogy ezt a négymilliárdos beruházást megvalósíthassuk, komoly összefogásra volt szükség – mondta Orbán Viktor a  bajai Szent Rókus Kórház új épületének átadásán.
A bajaiak mindig kitartottak mellettünk - hangsúlyozta a kormányfő arra utalva, hogy a város „mindig igyekezett megtartani polgári, keresztény és nemzeti önazonosságát”. Mi sem feledkeztünk el a bajaiakról, hanem itt állhatunk ma, és egy olyan beruházást mondhatunk magunkénak, közös munkánk eredményeképpen, amire valóban régen nem volt példa Baja történetében – fűzte hozzá Orbán Viktor. Felhívta a figyelmet arra, hogy jó ütemben halad a híd építése is, amit még ebben az évben átadhatnak.
"HA SIKERÜL ELÉRNI, HOGY ÖTMILLIÓ ADÓFIZETŐ DOLGOZZON, AKKOR BIZTOSAN, SZILÁRDAN ÁLL AZ ORSZÁG MAJD A LÁBÁN."
A miniszterelnök úgy fogalmazott, az elmúlt négy év során „sikerült zárójelbe tenni” két dolgot: megfékezték az áremelkedéseket, és megszüntették az adósrabszolgaságot. Ma ott tartunk, hogy tízmillió emberből négymillió százezer ember dolgozik, és mindannyian fizetnek adót – mutatott rá. Szavai szerint ha sikerül elérni, hogy ötmillió adófizető dolgozzon, akkor biztosan, szilárdan áll az ország majd a lábán, „és szép jövőt kínál”.

Felidézte, hogy a kormány több mint 8 milliárd forint adósságot vállalt át a településtől, és 2010 óta mintegy 23 milliárdnyi fejlesztést hajtottak végre. Nyugodtan mondhatjuk, hogy Baja város életében ennél jobb üzletet még senki nem kötött – jegyezte meg.

Hangsúlyozta, egy kórház átadása mindig arról is szól, hogy milyen lelkülete van egy országnak, mennyire tartja fontosnak beteg polgártársai sorsát. Ahhoz, hogy ezt a négymilliárdos beruházást megvalósíthassuk, komoly összefogásra volt szükség – jelentette ki, emlékeztetve a szociális népszavazásra, amikor világossá tették, „az egészségügy nem üzlet.”
"EGÉSZEN MÁSKÉPP TUD DOLGOZNI A KORMÁNY ÉS AZ ORSZÁGGYŰLÉS, HA EGY ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSON ÖNÖK KIFEJEZIK A BIZALMUKAT, ÉS MEGERŐSÍTENEK BENNÜNKET."
Orbán Viktor elmondta azt is, a dohányzás visszaszorítása érdekében hozott intézkedések eredményeképpen 200 ezren hagyták abba a dohányzást, a népegészségügyi termékadóból befolyt összeg pedig alapot teremtett az egészségügyi bérek emeléséhez. Folytatni fogjuk az egészségtelen élelmiszerek visszaszorítását, kiszorítását a kínálatból, annak érdekében, hogy kevesebb egészségkárosodást szenvedjenek el a magyarok – tette hozzá, egyúttal kiemelve, a hetedik osztályos lányok számára ingyenessé tették a HPV-oltást. 

Szólt arról is, hogy 2010 óta 274 új mentőautót adtak át, 24 új mentőállomást kezdtek el építeni, és 60 meglévő állomás korszerűsítése is zajlik. A miniszterelnök ugyanakkor megjegyezte, nem szabad elfeledkezni a háziorvosok ügyének rendezéséről. Az elmúlt négy évben 1500 gyógyszerkészítmény ára csökkent, megállítottuk a patikaliberalizációt, megemeltük a kórházakban és a szakrendelőkben dolgozók bérét – sorolta.

Az önkormányzati választások kapcsán arra kérte az embereket, vegyenek részt a voksoláson. Mint mondta, egészen másképp tud dolgozni a kormány és az Országgyűlés, ha egy önkormányzati választáson „önök kifejezik a bizalmukat, és megerősítenek bennünket, és egészen máshogy tud dolgozni, ha kevesen mennek el, és nem olvasható ki az egyértelmű támogatás és bizalom az eredményekből”. Az önök itt leadott voksán keresztül a következő négy év kormányzati cselekvőképességét is befolyásoló döntést hoznak – emelte ki, és azt kívánta a jelenlévőknek, hogy sikerüljön olyan vezetőket választani, akik képesek előremozdítani Baja közös ügyeit.
Megmutattuk a szociális népszavazáskor, megmutattuk 2010-ben az első kétharmados győzelemkor, megmutattuk az elmúlt négy évben az árvíznél, a gazdasági válság elleni küzdelemben, a brüsszeli bürokratákkal és a bankárokkal vívott harcban, aztán újra az országgyűlési választásokon, aztán az EP-választásokon, hogyha van összefogás, akkor minden van – jelentette ki.
Hangsúlyozta, ha van összefogás, akkor semmi sem lehetetlen, akkor olyan dolgokra is képesek vagyunk, amelyeket korábban mi sem gondoltunk volna magunkról. Orbán Viktor beszéde végén azt kívánta az embereknek, maradjon meg az összefogás szelleme.
(fidesz.hu)
   

Nincsenek megjegyzések: