2014. szeptember 18., csütörtök

EGYRE TÖBBEN ÉLNEK SEGÉLY HELYETT MUNKÁBÓL

A Munkahelyvédelmi Akciónak köszönhetően 150 ezer fiatal foglalkoztatása valósult már meg - jelentette ki Kurucz Éva.
A kormányszóvivő csütörtökön, Jászberényben, a Jász-Plasztik Kft. üzemében tartott sajtótájékoztatóján arról informált, ez a cég is egyike annak a több ezer magyar vállalkozásnak, ahol a kormány által indított Munkahelyvédelmi Akciónak köszönhetően már több százezer ember foglalkoztatása valósult meg. 

Kurucz Éva felidézte, másfél évvel ezelőtt döntött úgy a kormány, hogy a hátrányos helyzetben lévő munkavállalók foglalkoztatását a munkaadóknak szóló adókedvezményekkel segíti elő. Úgy tűnik, ez a vállalkozás sikerrel járt, hiszen így már több mint 890 ezer ember foglalkoztatása valósult meg – jegyezte meg a kormányszóvivő.
"A MUNKAHELYVÉDELMI AKCIÓ AZOKAT A SZEMÉLYEKET SEGÍTI, AKIK ÉLETHELYZETÜKBŐL, VAGY ÉLETKORÚKBÓL ADÓDÓAN HÁTRÁNYOS HELYZETBEN VANNAK A MUNKAERŐPIACON."
Ismertetése szerint a Munkahelyvédelmi Akció azokat a személyeket segíti, akik élethelyzetükből, vagy életkorúkból adódóan hátrányos helyzetben vannak a munkaerőpiacon. Kurucz Éva ide sorolta a 25 évnél fiatalabb pályakezdőket, a kisgyermekes édesanyákat, a tartósan munkanélkülieket, az alacsony iskolázottságúakat, valamint a nyugdíj felé közeledő, 55 év felettieket. 
Kurucz Éva elmondta, a Jász-Plasztik Kft.-nél 3000 embert foglalkoztatnak, ebből 1500-an köszönhetik a munkahelyüket a Munkahelyvédelmi Akciónak és ebből az 1500 személyből 338 a pályakezdő fiatal.
Kitért rá, a pályakezdő fiatalok foglakoztatása egész Európában komoly probléma; például Görögországban, vagy Spanyolországban a fiatalok 53-54 százaléka munkanélküli. 
Magyarország ebből a szempontból is egyre jobb mutatókkal rendelkezik, a Munkahelyvédelmi Akciónak köszönhetően 150 ezer fiatal foglalkoztatása valósult már meg. Összességében elmondhatjuk, hogy a programnak köszönhetően is egyre többen élnek segély helyett munkából Magyarországon – hangsúlyozta Kurucz Éva.
A kormányszóvivő utalt a KSH legfrissebb adataira, miszerint a munkanélküliségi ráta 8 százalék alá csökkent, és az Európai Unióban Magyarországon csökkent a legjobban az elmúlt egy év alatt a munkanélküliek száma. Kurucz Éva arról is beszámolt, hogy újabb 200 ember foglalkoztatását tervezi a Jász-Plasztik Kft. 
(fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: