2012. november 7., szerda

Eredményes a kormány és az Intel együttműködése

Digitális táblán oktatható tananyag került honosításra, akkreditált tanár-továbbképzés zajlik, kezdő hazai vállalkozások kaptak lehetőséget innovatív termékeik létrehozására, és megannyi apró eredménye van a magyar kormány és az Intel Corporation, a világ legnagyobb processzorgyártója közötti együttműködésnek - mondta el Oroján Sándor, az együttműködés projekt menedzsere, a Fidesz Infokommunikációs Munkacsoportjának ügyvivője.


Az eredmények és a jövőbeni tervek megvitatásáról minisztériumi delegáltak és számos szakmai civil szervezet részvételével nyílt szakmai beszélgetést rendezett október utolsó napján a Fidesz Infokommunikációs Munkacsoportja Budapesten, a Fidesz Lendvay utcai székházában, melynek vendége volt John Davies, az Intel alelnöke is.
A közel két éve aláírt egyetértési nyilatkozat egyszerre szolgálta az e-befogadás ügyét és az oktatás modernizációját, valamint létrejött egy digitális eszközökkel, modern, Intel által fejlesztett, világszinten elismert, korszerű tartalmat oktató iskola is Budapesten, ami kompetenciaközpontként szolgál minden magyar közoktatási intézmény számára.
Oroján Sándor, a Fidesz Infokommunikációs Munkacsoportjának ügyvivője vezette a beszélgetést és számolt be az együttműködés eredményeiről és a jövőbeni lehetőségekről. John Davies szerint figyelemre méltó, hogy Magyarország a régióban egyedülálló eredményeket ért el a tartalmak honosítása, a pedagógus-továbbképzés akkreditációja terén az elmúlt két évben, és a kialakult viszony jó alapot teremt a további, szélesebb körű együttműködésre.
A következő két évben még nagyobb sebességre kell kapcsolni az oktatás modernizációja terén, ez minden magyar ember érdeke - fogalmazott az Intel alelnöke.
(fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: