2014. október 18., szombat

A magyar kormány Oroszország-politikájáról cikkeztek

Forrás: MTI | 2014. 10. 18. 12:30:00

A magyar kormánynak az ukrán válsággal és Oroszországgal kapcsolatos politikájáról közölt kommentárt a wSieci című jobboldali hetilap hírportálján megjelent kommentár.

Grzegorz Gorny, a hetilap Magyarországgal rendszeresen foglalkozó szerkesztője úgy véli, a Fidesz nem tekinthet el attól a helyzettől, amelyet egyfelől az Oroszországtól való, az MSZP által megteremtett gazdasági és energiafüggőség, másfelől a "nacionalista" Jobbiknak "a Putyin ukrajnai agresszióját nyíltan támogató" politikája határoz meg.

A cikk felteszi a kérdést, vajon van-e joguk a lengyeleknek arra, hogy bírálják Magyarország jelenlegi Oroszország-politikáját. A szerző hangsúlyozza, hogy az utóbbi években éppen Donald Tusk kormánya folytatta a leginkább oroszbarát politikát, ez tette tönkre a közép-európai szolidaritást. "A magyar kommentátorok elkedvetlenednek a jelenlegi varsói hangok hallatára, amelyek Budapestet oroszbarát politikával vádolják meg. A válaszuk ebbe a kérdésbe tömöríthető: nézd csak, ki beszél? A magyarokon való felháborodás így közönséges képmutatás" - írta Grzegorz Gorny kommentárjában.

Nincsenek megjegyzések: