2013. augusztus 31., szombat

Kiemelt figyelem a megújuló energiák hasznosítására


A szocialisták állításaival és kormányzati tehetetlenségével szemben a Fidesz-kormány kiemelt figyelmet fordít a megújuló energiaforrások kiaknázására. Ezt bizonyítja az is, hogy Magyarország bekerült az Európai Unió azon kivételes tagállamai közé, amelyeknek sikerült teljesíteniük vállalásaikat a megújuló energiafelhasználás növelésében - írja szombati közleményében a Fidesz-frakció, Józsa István szocialista országgyűlési képviselő nyilatkozatára reagálva.
 
Mint felidézik, az Országgyűlés júniusban fogadta el azt a törvényt, amely hozzájárul a megújuló energiaforrások alkalmazásának további hatékony ösztönzéséhez. Hazánk 2010 óta időarányosan minden évben teljesítette az Európai Bizottság által jóváhagyott Magyarország Megújuló Energia Hasznosítási Cselekvési Tervében foglalt, teljes megújuló energia részarányra vonatkozó célkitűzéseket - áll a dokumentumban.

Az előzetes adatok szerint a megújulók energiafogyasztáson belüli részaránya tavaly elérte a 9,3 százalékot, a korábbi terveket tehát jelentősen felülteljesítjük, hiszen ennek az értéknek az elérését csak 2016-ra irányoztuk elő - hangsúlyozza a Fidesz-frakció.

Tájékoztatásuk szerint a kormány az energiahatékonyságot és a megújuló energiaforrások felhasználását az elmúlt három évben több mint 150 milliárd forinttal támogatta. Az Új Széchenyi Tervben ugyancsak kiemelt cél az energiatakarékosságot és az energiahatékonyságot szolgáló beruházások támogatása - zárul a közlemény.
(fidesz.hu)
 

Nincsenek megjegyzések: