2015. június 20., szombat

GYORS, HATÉKONY MEGOLDÁSOKAT SÜRGET AZ IDŐ

A számok emelkedésével a problémák, inzultusok is növekednek külföldön és Magyarországon egyaránt, ami megmérgezi a hétköznapokat – jelentette ki Pósán László, hozzáfűzve, kérdés, hogy hazánkban mikor történnek az olaszországi, lengyelországi esetekhez hasonlóak.
Az illegális migrációról tartott sajtótájékoztatóján a képviselő elmondta, június végéig a 60.000-et is elérheti az illegális határátlépők száma Magyarországon, az ijesztő növekedést jelzi, hogy tavaly ez a szám egész évben 43.000 volt.
Debreceni képviselőként „tipikusnak mondott konfliktushelyzeteket” említett, melyekről helyi lakosok számoltak be. Gyakori panasz, hogy a befogadó állomás környékén élők nem mernek kimenni az utcára a csapatokban mozgó, esetenként fenyegető magatartást tanusító illegális bevándorlók miatt – emelte ki. Hozzátette, a belvárosban, iskolák, színházak környékén is felbukkant a probléma az utóbbi két hétben. Kitért arra is, hogy több esetben előfordult, az illegális bevándorlók a debreceni piacon, a "Zsibiben" árulták a táborban kapott ellátmányukat. Jelezte, az áruházakban megnőtt a lopások aránya is.
"A DEBRECENI BEFOGADÓ ÁLLOMÁST 830 MENEKÜLT ELHELYEZÉSÉRE TERVEZTÉK, JELENLEG 1470 MIGRÁNS TARTÓZKODIK OTT."
Elmondása szerint, a debreceniek egyetértenek a fizikai határzárral, de többségük szerint más intézkedések is szükségesek, például a menekülttábor zárttá tétele, ahogy az 2012. előtt is működött.
Ma az unió szabályai nem engedik meg, hogy zártak legyenek a táborok, ugyanakkor a technikai határzár felállítása nemzeti hatáskörben van – tette hozzá. Sajnos a legtöbb embernek a probléma a lakóhelye közelében jelentkezik, a táborok zárttá tétele ezért fontos kívánalom lenne – jegyezte meg.
A tolerancia legyen kétoldalú, és kölcsönös, ők is tartsák be a mi szokásainkat, kultúránk szabályait – tolmácsolta a debreceniek gondolatait.
Fotó: fidesz.hu
A probléma súlyosságát érzékeltetve kiemelte, a debreceni közállapotok drasztikus romlása kezdi elérni azt a szintet, hogy megalakult például a „Magyarok a magyarokért Debrecen” csoport a Facebookon, ahová már több százan regisztráltak.
A debreceni befogadó állomást 830 menekült elhelyezésére tervezték, jelenleg 1470 migráns tartózkodik ott – jelezte. Pósán László jellemző adatokat sorolva elmondta, 2015. május végéig a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Észak-Alföldi Regionális Igazgatósága 31.327 illegális bevándorló ügyében folytatott eljárást, a jelenlegi törvények szerint összesen 20 esetben állapította meg a menekültügyi státusz jogosságát, oltalmazotti státuszról pedig 54 esetben döntött.
A kormánypárti politikus aláhúzta, a migránsok 65-70 százaléka azonnal továbbmegy hazánkból, de az unió több országa - Ausztria, Franciaország, Svédország, és Németország – is bejelentette, hogy a területükre illegálisan belépőket visszatoloncolják oda, ahol átlépték a schengeni határt. Magyarország 15.000 visszatoloncolásra váróval számol – közölte. Ezért nagyon fontosak a gyors megoldások – összegzett.
(fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: