2014. augusztus 9., szombat

Kihagyták Bajort: Hajós beszólt az MTV-nek



Bajor Imre nem volt Kossuth-díjas, ezért nem mondta be a köztévé Híradója, hogy a színész-komikus meghalt. Hajós András megdöbbent, hogy hír nem fért be az adófizetők pénzéből fenntartott köztelevízió hírműsoraiba.
Az MTVA közleményében azt írja: Sajnálatos módon nagyon sok haláleset történik, mindről az esti 35 perces Híradó – érthető módon – nem tud beszámolni. A Híradó gyakorlata szerint művészek esetében a Kossuth-díj az a „választóvonal”, amely esetben egy halálhír feltétlenül bekerül az összeállításba.
Bajor Imrének Kossuth-díja történetesen nem volt. Az MTVA  vezetői azt írják közleményükben, hogy a közmédia majd méltó módon emlékezik meg - egy későbbi időpontban. Az Index viszont két olyan híradót is talált, amelyben olyan művész haláláról számoltak be, akiknek nem volt Kossuth-díjuk. Egyikük Mohay András dobos, a másik pedig Szőllősy-Csák Gergely humorista. Hajós András előadóművész megdöbbent azon, hogy a Bajor Imre haláláról szóló hír nem fért be az adófizetők pénzéből fenntartott köztelevízió hírműsoraiba.
„Elég kisstílűnek érzem, hogy pont az Imrét, akinek a karrierje egészen erősen kötődhet, vagy kötődött a köztelevízióhoz, és nézők millióinak korszakokon keresztül okozott örömet, hogy ennyi nagyvonalúság, vagy elegancia nem tud senkibe ott szorulni, hogy megemlékezzenek róla. Egy művész emléke az soha nem azon múlik, hogy az adott hatalom által vezérelt híradó mit mond róla”- nyilatkozta az ATV-nek Hajós.
atv.hu

Nincsenek megjegyzések: