2015. október 9., péntek

ANYAGI GONDOK Negyven ingatlant elad az MSZP



A Magyar Szocialista Párt Székháza, Budapesten a Jókai utcában. Fotó: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet
Többtucatnyi pártirodáját és egyéb ingatlanját adja el az MSZP – tudta meg a Magyar Nemzet. Az értékesítés oka a szocialista párt anyagi helyzete. A most született döntés azért is érdekes, mert néhány hete Katona Tamás pártigazgató még azt mondta, csak a Jókai utcai székháztól válnak meg.
Harmincnyolc ingatlanját adja el országszerte az MSZP a Jókai utcai országos székház mellett – a Magyar Nemzet információi szerint erről döntött szerdán délután a párt országos párttanácsa. A megyei elnököket, választmányi vezetőket és a frakció irányítóit tömörítő testületben mindössze néhány megye – információink szerint Bács-Kiskun, Komárom-Esztergom vagy éppen Pest – tartózkodott a voksoláson (ezt óvatos nem szavazatnak is szokták nevezni), mindenki más hozzájárult az értékesítéshez.

Forrásaink szerint már évekkel ezelőtt tervbe volt véve néhány használaton kívüli iroda eladása, ám akkor az ingatlanárak annyira mélyen voltak, hogy inkább letettek róla. Azóta viszont – már Tóbiás József elnöksége alatt – bővült az értékesítendő vagyon mennyisége, ráadásul többségében jelenleg is használt pártirodákkal.

A mostani döntés azért is érdekes, mert a szocialisták pártigazgatója nemrég a Népszavának még tagadta, hogy a budapesti székház mellett más irodáktól is megválnak. Katona Tamás akkor úgy nyilatkozott, további ingatlanokat nem akarnak eladni, csupán az fordulhat elő, hogy az adott településen másikra cserélik azokat a helyiségeket, amelyek nem szolgálják megfelelően a politikai munkát.

Az értékesítésre az MSZP súlyos anyagi gondjai miatt van szükség. Lapunk is beszámolt már arról, hogy a párt több mint kétmilliárd forint adósságot kénytelen törleszteni, a hiteleket főként Gyurcsány Ferenc pártelnöksége idején, még 2010-ben vették fel.


Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben is megjelent. A megjelenés időpontja: 2015. 10. 09.

Nincsenek megjegyzések: